De blog van november!

De herfst is in volle gang. Wat logischerwijs betekent dat er lang niet meer zoveel aanvragen zijn als met de zonnige dagen. Ondanks dat hebben de Kever Cabrio’s nog wel een paar mooie rally’s mogen rijden deze maand.

De afgelopen weken!

Halverwege november zijn de Kever Cabrio’s naar Vaals (Limburg) afgereisd. Het was wat koud, maar de zon scheen heerlijk deze dag. Dit resulteerde in daken die in de eerste seconden alweer open werden gedaan! Genieten geblazen! In prachtige herfstsferen hebben we, samen met Maastricht Events Company, een geslaagde dag neergezet voor de eindklant.

Verder hebben we met een andere vaste partner, ABC Events, in Haarlem weer mensen blij mogen maken met een mooie rally. Even ‘’Back To Basic’’ met deze prachtige voertuigen is uniek tegenwoordig, maar mensen genieten hier nog wel onwijs van! Zo gaaf om te zien!

 

Een nieuwe regel in 2020!

U heeft het vast al wel gelezen. De nieuwe regel voor het reduceren van de stikstof uitstoot. Vanaf 1 januari 2020 mag er tussen 6:00 uur en 19:00 uur niet harder gereden worden dan 100 kilometer per uur. Voor onze Kever Cabrio’s heeft dit geen gevolgen. Wij geven altijd aan om snelwegen te vermijden en om niet harder te rijden dan 80 kilometer per uur.

Maar wat zijn de gevolgen voor de normale auto? Het zijn voornamelijk positieve veranderingen, maar ook wel wat mindere. Voor de portemonnee is het erg gunstig, omdat de brandstofmotor minder hard hoeft te werken wanneer een auto langzamer rijdt. Verder is de kans op file afgenomen, doordat het snelheidsverschil tussen voertuigen nu afneemt. Hierdoor wordt het effect achter de remmende auto afgenomen, waardoor er minder vertraging ontstaat. Ook is het voor de veiligheid veel beter, omdat de remweg verlaagd wordt. Zo is het risico op verkeersdoden op een 130-weg als zo’n 7,5% hoger dan op een 120-weg. Laat staan op een 100-weg. 

Het vervelende aan deze verandering is dat u reis nu langer duurt, ook al is dit over het algemeen niet meer dan zes minuten. Verder is het doel voor het verminderen van de stikstof uitstoot nihil. Toch is deze regel ingevoerd, omdat schelheidsverlaging de enige maatregel is die direct stikstofbesparing oplevert (0,34 procent winst).