De blog van oktober!

De afgelopen twee weken waren een groot feest! We waren volledig volgeboekt! De Kever Cabrio’s gingen eropuit in Limburg en rondom Twente. En hoe zit het nu met de nieuwe brandstof regeling?

De afgelopen weken!

Een themaperiode ‘’voertuigen’’ bracht één van onze Kever Cabrio’s naar een basisschool in Borne. Groep 1 tot en met groep 8 mochten allemaal een kijkje nemen. Eén van de kinderen zei: ‘’Mevrouw, wat een mooie auto, maar hij ruikt wel een beetje vreemd!’’ Waarop een vriendje van hem zei: ‘’Nee Timo, hij ruikt niet vreemd, het is gewoon een oude auto. Dat hebben alle oude auto’s.’’ Heerlijk hoe kinderen zo eerlijk kunnen zijn. Door vragen te stellen, opmerkingen te maken en samen te discussiëren hebben zij kunnen leren over de Kever Cabrio.

Zondag 6 oktober was het weer tijd voor Dier Day Rally. Een vaste traditie, waarbij op de zondag na dierendag de cliënten van De Twentse Zorgcentra mogen rondtoeren in onze Kever Cabrio’s. Een dag vol vrijheid en blijheid!

En verder hebben we met één van onze vaste partners, Maastricht Events Company, weer een geweldige rally kunnen neerzetten. Het was wat koud, maar dit maakte niets uit. De daken gingen open en er werd weer genoten!

 

E10? Hoe gaat dit nu precies in z'n werk?

In het nieuws van de maand september kwam het onderwerp brandstof vele malen voorbij. Want, vanaf 1 oktober werd de E5 verplicht vervangen worden door E10 bij de Nederlandse tankstations. Dit in verband met het verminderen van de CO2-uitstoot. Maar wat houdt de E10 nu precies in voor onze oude classics?

(Bio)ethanol is de betekenis van de letter E. En het cijfer 10 staat voor het percentage ethanol in de benzine. Voor 90% van de auto's is de E10 geschikt, maar voor de oude classics ligt dit net even anders. Zij mogen deze benzine niet hebben. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend. Bepaalde materialen waarvan de classics gemaakt zijn kunnen niet tegen ethanol. Hierdoor kan er schade aan onderdelen van de auto ontstaan. Een andere reden is dat ethanol snel afbreekt, waardoor het risico op een ongecontroleerd verbranding van de motor vergroot wordt. Hierdoor kunnen er lekkages ontstaan of kan het brandstofsysteem verstopt raken.

Houdt het dus voor onze oude classics gewoon bij de premium brandstoffen zoals Shell V-Power, BP Ultimate, Total Excellium of Esso Synergy Supreme+ 98. Dit wordt afgeraden door de overheid, maar gewaardeerd door onze oude classics.